Labris se pridružio akciji Football People weeks

Labris se pridružio akciji Football People weeks

Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava pridružila se hiljadama evropskih sportskih grupa koje su se u Oktobru kroz fudbalske aktivnosti borile protiv diskriminacije, a u okviru akcije Football People


Fare action weeks okuplja sportske grupe u preko 40 zemalja širom sveta koje se kroz fudbal bore protiv diskriminacije i slave različitost kroz svoju igru.

 

Labris i Fare veruju da fudbal kao najpopularniji sport u svetu, pripada svima nama i da prevazilazi sve granice, čineći sve nas Football People.

Između 9. i 12. oktobra ova kampanja uključila je mnoge male timove kao i one profesionalne, uključujući i nacionalne timove koji igraju za UEFA Euro kvalifikacije 2016.

U oktobru sportska grupa FemSlam organizovala je četiri fudbalske utakmice u gradovima u unutrašnjosti Srbije, u Novom Sadu, Smederevu, Aranđelovcu i Beškoj. Na utakmicama je učestvovalo od 30 do 50 žena starosne dobi od 19 do 60 godina.

“Očekujemo preko 2000 aktivnosti, Football People pokret raste i veoma smo srećni što od ove godine možemo da računamo na Labris u daljem širenju ideje fudbala bez diskriminacije, fudbala koji je za sve nas” rekao je Piara Powar, direktor Fare.

Dragoslava Barzut iz Labrisa izjavila je: “U oktobru smo odigrale četiri meča u različitim mestima u Srbiji. Okupile smo oko 50 žena koje su igrale fudbal protiv mizoginije, homofobije i transfobije. Žene različitih generacija su se međusobno povezale a publika u manjim mestima mogla je da vidi drugačiji fudbal koji ne isključuje, ne diskriminiše, ne izopštava one koje su drugačije – fudbal koji je za sve nas”.

Za više informacija o Football People weeks:

www.farenet.org

www.facebook.com/farenetwork

https://twitter.com/farenet.