Na naslovnici igre FIFA 16 prvi put u istoriji naći će se dve fudbalerke!

Na naslovnici igre FIFA 16 prvi put u istoriji naći će se dve fudbalerke!

Aleks Morgan reprezentativka nacionalnog fudbalskog tima Amerike i Kristina Sinkler kanadska fudbalska reprezentativka pojaviće se zajedno sa Lionel Mesijem na naslovnici FIFA 16


FIFA-16-US-Cover-720x912

Aleks Morgan reprezentativka nacionalnog fudbalskog tima Amerike i Kristina Sinkler kanadska fudbalska reprezentativka pojaviće se zajedno sa Lionel Mesijem na naslovnici FIFA 16 u njihovim zemljama, najavio je pre dva dana Eletronic Arts. Biće to prvi put da se žene sportiskinje nađu na naslovnici FIFA igre u Severnoj Americi.

Morgan kaže da joj izgled omota FIFA 16 pričinjava izuzetnu čast, dodajući: „Poznajem ljude širom sveta koji igraju ovu igru i stvarno sam jako uzbuđena što je FIFA stavila u fokus ženski fudbal“.

Sinkler takođe govori uzbuđeno: „Oduševljena sam što EA Sports slavi fudbalerke u FIFA 16. Moje pojavljivanje u igri zajedno sa Aleks veoma je posebno za mene sa druge strane čini jedan uzbudljiv korak za žene u sportu“.

Ranije ove godine, EA je najavio pojavljivanje fudbalerki u FIFI 16, prvi put u istoriji franšize. „Do toga je došlo iz više razloga“, izjavio je Dejvid Ruter iz FIFA. „Razmišljali smo o tome da uvedemo ženske timove u narednim godinama. Kao što ste znali ili niste, postojala je peticija za uvođenjem žena u igru, a ja sam imao dovoljno sreće da budem otac dve fenomenalne devojčice koje igraju FIFA i koje su me neprekidno pitale zašto one ne mogu da igraju kao žene.“

„Uvek smo smatali da postoje stvari koje je prethodno bilo potrebno ugraditi u igru – pasovi, šutevi – ali jasno je da sada imamo mogućnosti da u timskoj igri dostignemo nivo na kome zaista možete da osetite autentičnu, pravičnu, žensku igru.“

Australijska verzija FIFA 16 takođe na naslovnici ima fudbalerku. Štef Ketli, pobednica ankete fanova sprovedene ranije, pojavljuje se pored Mesija.

FIFA 16 izlazi 22. septembra u Severnoj Americi, 24. septembra u Australiji a 25. septembra u Velikoj Britaniji za PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, i PC.

Pogledajte video:

Prevod: DB
Izvor: ign.com