WLWartfest prima prijave od novih i afirmisanih umetnica i fotografkinja za svoju izložbu fotografija “Žene koje vole žene”

WLWartfest prima prijave od novih i afirmisanih umetnica i fotografkinja za svoju izložbu fotografija “Žene koje vole žene”

 

Nove i afirmisane umetnice i fotografkinje, sa teritorije Republike Srbije, su pozvane da dostave do tri fotografije koje kreativno prikazuju aspekte onoga što danas znači biti žena koja voli žene, koje će biti deo grupne izložbe.

Mesto i datumi: Prostor Miljenko Dereta – Beograd, 14. do 16. septembra, u okviru manifestacije Europrajd 2022.

Rok za dostavljanje: Svoj predlog možete predati do 5. septembar 2022. u ponoć (GMT+2)

Kako poslati: Pošaljite sve potrebne materijale za prijavu na konkurs@rainbowignite.org

Kotizacija: 0€

Nagrade: Prvo mesto - 200€; drugo mesto - 100€ i treće mesto 50€

Potrebni materijali: 

  • Biografija sa imenom i prezimenom, državom i gradom prebivališta, kontakt podaci.

  • Fotografija (maksimalno 3) sa naslovom, opisom, izjavom, godinom i lokacijom (JPG, 72dpi, 1500 piksela najduže dimenzije)

Fajlovi moraju biti naslovljeni imenom fotografa i uzastopnim brojem slike.

Izbor: Sve prijave će pregledati i oceniti naš žiri u sastavu: Marija Piroški, Tamara Patel, Jelena Vasiljević, Vanja Banković i Sandra Sević, će izabrati najbolje fotografije na osnovu originalnosti, kompozicije, izraza teme i ličnog izraza.

Samo odabrani umetnici biće obavešteni do 10. septembra 2022. Sve odabrane fotografije biće deo grupne izložbe “Žene koje vole žene” i žiri će izabrati tri najbolja rada. Sve odabrane fotografije biće predstavljene u zvaničnom katalogu.

Upotreba: Digitalni fajlovi odabranih fotografija biće korišćeni u medijske i reklamne svrhe i mogu biti istaknuti na veb stranici Labrisa i na nalozima društvenih mreža organizatorki WLWartfesta. Organizatorke festivala (Labris i Dugina Iskra) zadržavaju pravo prikazivanja, umnožavanja i objavljivanja u bilo kom mediju, bilo koje prijave, bez plaćanja, isključivo u svrhu izložbe “Žene koje vole žene” – ove i narednih godina – i njene promocije i publiciteta.

Važno: Izaberite fotografije koje najbolje predstavljaju vašu praksu i pripremite pisanu izjavu o svom radu. Fotografije se mogu snimati u bilo kom formatu, bilo kojom kamerom, na filmu ili digitalno, crno-belo ili u boji.

Za štampanje i veličinu odabranih fotografija biće zaduženi organizatori WLWartfesta.

Ako imate dodatnih pitanja, pišite nam na konkurs@rainbowignite.org