Labris nastavlja sa praćenjem i izveštavanjem o primeni Akcionog plana i Strategije

Labris nastavlja sa praćenjem i izveštavanjem o primeni Akcionog plana i Strategije

Labris uz podršku Civil Rights Defenders-a u okviru projekta “Unapređenje ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji” i u toku 2015. godine nastavlja sa praćenjem i izveštavanjem o primeni Akcionog plana i Strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2013. do 2018. godine koji je Vlada Republike Srbije usvojila


Ovim projektom želimo da doprinesemo boljoj implementaciji Strategije za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i odnosnog Akcionog plana, u segmentima koji su namenjeni LGBT zajednici i izgradnji kapaciteta LGBT osoba, višestruko diskriminisanih grupa unutar LGBT populacije, njihovih porodica i prijatelja kao i profesionalaca iz različitih obasti (obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne zaštite, zakonodavsta) za pisanje izveštaja iz senke.

U cilju što efikasnijeg praćenja i izveštavanja 21 i 22. novembra 2015. godine Labris će za članove Monitoring platforme, kao i zainteresovane predstavnike_ce LGBT organizacija organizovati dvodnevni trening za prikupljanje podataka i pisanje izveštaja iz senke.